70-годишен турист е паднал в един от улеите под връх

...
70-годишен турист е паднал в един от улеите под връх
Коментари Харесай

70-годишен турист падна в улей под връх Синаница в Пирин

70-годишен екскурзиант е паднал в един от улеите под връх Синаница в Пирин планина, оповестяват от Планинската избавителна работа в Сандански (ПСС).

Сигналът е подаден от групата, с която той се е движил в 17:20 часа през вчерашния ден.

Той се е подхлъзнал и е паднал

В 18:30 часа планинските спасители се насочват към потърпевшия, само че заради тежкия и стръмен терен, последователно влошаващите се метеорологични условия и невъзможността да локализират тъкмо потърпевшия, спасителите доближават до мястото на случая в 23 часа.

Снимка: ПСС

Туристът се е опитал да слезе от връх Синаница към едноименната хижа, само че пада в улея сред връх Синаница и Момин връх.

Мъжът е бил в неопределеност повече от 24 часа и е издирван от избавителни екипи

70-годишният екскурзиант е получил открита фрактура на низък ляв крак, охлузни рани по тялото и подозрение за счупена шийка на бедрена кост в резултат на рухването. 

В акцията са се присъединили 10 планински спасителя от отряд Сандански и двама доброволци, само че поради сложността на терена са извикани и 7 души от ПСС в Благоевград.

На видео се вижда по какъв начин водачът се качва в патрулката и потегля, а по-късно стартира и гонка

Транспортирането на потърпевшия екскурзиант стартира в 23:20 часа, като хижата е достигната в 3 часа. След къс престой и стопляне на потърпевшия, превозът продължава в 4:20 часа, посока х. Загаза и от там към Кресна, където потърпевшият да бъде предаден на Спешна здравна помощ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР