70 гидове от Бургас ще придружават участниците и отборите в

...
70 гидове от Бургас ще придружават участниците и отборите в
Коментари Харесай

Определиха гидовете на участниците в Международното математическо състезание в Бургас

70 гидове от Бургас ще съпровождат участниците и тимовете в Международното математическо съревнование - BIMC 2018, което ще се организира в морския град сред 1-6 юли. 30 учители от бургаски образователни заведения и 40 възпитаници от 11-12 клас в ПМГ, Английската, Немската и Руската гимназии ще имат за цел да съпровождат 1200 млади топ математици от целия свят по време на всички събития от формалната стратегия.

На среща в Община Бургас гидовете-преводачи бяха разпределени по тимове и страни. Те получиха подробни инструкции и маршрута на гостите, за които ще дават отговор по време на престоя им. Водачите ще имат задължението за посрещане на участниците на летищата, настаняването им, ще реализират връзката сред тимовете и уредниците на надпреварата, и ще спомагат за провеждането на екскурзоводските беседи.

Престижният интернационален конгрес дава чудесна опция за бургаските възпитаници, които желаят да упражнят своя британски език и да намерят другари от други страни и континенти.

Математическото съревнование ще се организира за повторно в Бургас, след сполучливото домакинство през 2013-та година, което бе и първо отвън рамките на Азия, от основаването му. Тази година общият брой на отборите-участници ще бъде 167. 19 са от България, а 4 от тях са от Бургас.

Отборите ще дойдат в България на 1-ви юли с полети до летищата на София, Варна и Бургас, след което ще бъдат настанени от водачите до хотелите за настаняване. Престижният математически конгрес ще бъде открит с изискана гала на 2-ри юли от 10.30 часа в Летния спектакъл на Бургас и малко показване на отборите-участници.

Същинското съревнование ще се организира на 3-ти юли от 09.30 до 14.30 часа в постройката на ППМГ " Акад. Никола Обрешков " и ОУ " Александър Георгиев Коджакафалията ". След него участниците ще имат опция да прегледат забележителностите в и към Бургас, а една част от тях - 300 математици от Тайван, Канада, Филипините и България, ще вземат участие в конкуренция за разпореждане на пъзели от 15.00 часа пред Експо център " Флора Бургас ".

На 4-ти юли от 17.30 часа всички тимове от 30 страни от целия свят ще преминат в пъстро шествие през центъра на Бургас. Дефилето ще започва от Гъбката в Морската градина и ще премине по " Богориди " и " Александровска " до Бургаския свободен университет, където от 19.30 часа в Атриума всички състезатели ще показват екзотиката и обичаите на страната си в специфичната Вечер на културите. На идващия ден - 5-ти юли, ще се състои церемонията по награждаване на най-добре представилите се тимове и формалното закриване на надпреварата.

Организатори на събитието са Община Бургас, ПМГ " Акад. Н. Обрешков ", МОН, РУО-Бургас, Института по математика и информатика към Българска академия на науките и Съюзът на математиците в България. 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР