70 дни, над 5000 км, 7 прекосени страни и 3

...
70 дни, над 5000 км, 7 прекосени страни и 3
Коментари Харесай

Кауза Футбол: Да прекосиш три континента с колело за любимия отбор

70 дни, над 5000 км, 7 прекосени страни и 3 континента, в това число и България. Това е сухата статистика зад приключението на Мохамед. Младеж от Египет, който пътува с колелото си, с цел да стигне чак до Москва. Причината – да поддържа безусловно и отдадено националния тим по футбол на Египет.

Преди три седмици 24-годишният Мохамед изоставя родния дом в Кайро, майка си, трите си сестри и всички братовчеди. Поема на Изток - на едно далечно и рисково странствуване.

Повече от година лишава на Мохамед да се приготви за него. Колелото му тежи повече от 33 кг. Със себе си носи палатка, мобилен телефон и аварийна гума.

Страстта към футбола тласка и преди Мохамед към рисковани завършения. Сега, в случай че нещо непредвидено се случи, той е самичък и разчита само на себе си.

Така един египтянин се озовава в София. Клатушка се по жълтите павета. Мюсюлманинът стопира пред християнския храм „ Александър Невски” за фотография и продължава по пътя си към Мондиала - на две гуми. Защото най-съществен е пътят, а не крайната цел.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР