70 000 заразени с коронавирус на ден. Такъв модел показа

...
70 000 заразени с коронавирус на ден. Такъв модел показа
Коментари Харесай

Математик прогнозира пик със 70 хил. заразени около 5 март

70 000 инфектирани с ковид дневно. Такъв модел сподели в „ Тази заран “ математикът проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика-БАН.

Според този модел пикът с тези случаи за денонощие ще е към 5 март. На въпрос какво може да спре този пик той съобщи, че това е или локдаун, или в случай че хората се имунизират.

Според математика в околните 10 дни е добре да се мисли за мощни ограничаващи ограничения. Общопрактикуващият доктор и зам.-председател на БЛС доктор Николай Брънзалов съобщи, че натискът върху лечебните заведения се покачва всеки ден.

„ Омикрон “ несъмнено е много по-заразен, само че положителната вест е, че протича по-леко, добави той. Боледуват обаче по-млади хора. Д-р Николай Брънзалов съобщи още, че никога " Омикрон " не би трябвало да се лекува с антибиотици.

„ Обществото за жалост е доста маргинализирано във връзка с имунизацията. Но има един огромен %, които се двоумят. Моят апел към тях е да си слагат ваксина “, сподели доктор Брънзалов.

„ При такава прогноза чакаме да се усили броят на приетите в болница деца. Надяваме се други да боледуват леко. Ако не се подхващат ограничения за ограничение на контактите сред децата и учителите, разумно ще има от ден на ден инфектирани и деца, които ще популяризират „ Омикрон “, сподели от своя страна доктор Христиана Бацелова, епидемиолог в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив.

Според нея е добре да се мине към онлайн образование, до момента в който стартира да затихва вълната. По думите на доктор Бацелова постоянно в пика на една вълна има дефицит на личен състав.

На въпрос добра стъпка ли е прекъсването на плановия банкет тя съобщи, че в такива моменти това се постанова, с цел да се обезпечи личен състав за Коронавирус структурите, както и да се ограничи опцията плановите пациенти да се заразят с вируса.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР