7 ученици, които са били мъртви в продължение на 6

...
7 ученици, които са били мъртви в продължение на 6
Коментари Харесай

Уникален случай! 7 деца лежаха мъртви с часове и възкръснаха по чудо

7 възпитаници, които са били мъртви в продължение на 6 часа, откакто лодката им се преобърнала в ледени води, се върнали към живота, откакто лекарите съумели да стоплят кръвта им. Това е първи по рода си случай, оповестява „ Сън “.

Тийнейджърите са били мъртви – не дишали и сърцата им били спрели, два часа откакто били извадени от ледените води на заледен фиорд в Дани. Кожата им била ледено студена.



Въпреки че на процедура възможностите им за оцеляване били нулеви, те били откарани в болница, където медиците постепенно загрявали кръвта им с 1 градус на всеки 10 минути. Това нормално се прави с машина за хемодиализа, която пречиства кръвта и я загрява на избрани стадии.

Неочаквано за всички, след 4 часа осъществяване на тази процедура сърцата на децата почнали да бият още веднъж.



Невероятната история за оцеляването на учениците е разказана в документален филм на Би Би Си, където са извършени изявленията с оживелите и избавителните екипи.

Оцелялата Катрин, която тогава била едвам на 16, си спомня: „ Когато излязох от водата, стартира кошмарът. Всички крещяха и всичко беше нереално “.



Трагедията се разиграла по време на учебно пътешестване през 2011 година, когато Катрин, нейните 12 съученици и два учители отпътували за фиорд на остров Зеланд.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР