7 трика за шофьорите през зимата: Ще ви спестят време

...
7 трика за шофьорите през зимата: Ще ви спестят време
Коментари Харесай

7 трика за шофьорите през зимата: Ще ви спестят време и усилия

7 трика за водачите през зимата: Ще ви спестят време и старания

Вероятно зимата не е обичан сезон за автолюбителите. В края на краищата, би трябвало да извършите толкоз неща: да промените гумите, всяка заран би трябвало да почиствате колата от сняг и скреж.

Но ние взехме решение да ви помогнем да се справите с всички компликации за нула време и сме събрали потребни трикове, с които студът към този момент няма да ви плаши.

Замръзнало стъкло
Как да разрешите казуса: смесете оцет и вода (3 към 1) и напръскайте върху стъклото.

Или прибавете чист алкохол (600 мл.), вода (200 мл.) и препарат за миене на съдове (1 капка). Напръскайте върху заледеното стъкло.

Замръзнала брава
Обикновените средства за стерилизация на ръцете чудесно оказват помощ за премахване на формирания лед и задействат механизма. Поставете няколко капки върху ключа или в ключалката.

Можете да употребявате и остарелия потвърден способ: нагрейте ключа със запалка и го поставете в ключалката. Но бъдете деликатни, да не се изгорите.

Как да го предотвратите: с цел да не замръзва ключалката, напръскайте малко WD-40 в ключалката преди началото на огромното захлаждане.

Вратите не се отварят
Как да предотвратите замръзването на вратите? За това ще помогне елементарния кулинарен спрей (продава се във всеки супермаркет). Просто напръскайте върху гуменото уплътнение на вратата и избършете с хартиена салфетка.

Запотени прозорци
Как да разрешите казуса: избършете прозореца с гъба за ученическа дъска. Прозорецът към този момент няма да се запотява.

Как да го предотвратите: напълнете остарял чорап или торбичка с пълнител за котешката тоалетна и го поставете под седалката.

Съвет: Не оставяйте отворени съдове с течност или вода в колата си през нощта.

Лед върху страничните огледала
Как да го предотвратите: с цел да се избегне образуването на лед по огледалата, просто ги увийте за през нощта в найлонови торбички и фиксирайте добре с ластик. След като отстраните опаковките на сутринта, ще видите, че огледалата са идеално чисти и не е нужно да губите време за разчистване.

Замръзнали и запотени фарове
Как да го предотвратите: Необходимо е да почистите фаровете доста добре, а по-късно нанесете тъничък пласт восък. Восъкът няма да остави снега или водата да се задържат. Ефектът продължава няколко седмици и няма да ви се постанова непрекъснато да ги бършете.

Заседнал в снега
Как да разрешите казуса: постоянно дръжте няколко пакета с пълнител за котешка тоалетна в багажника. Ако колата буксува (особено при лед), изсипете малко количество под гумите и можете елементарно да потеглите.

Има още един доста добър трик, за който доста малко хора знаят. Вземете постелки и ги поставете под гумите – това ще сътвори сцепление и ще се справите с неприятната обстановка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР