7 състезатели ще представят България на европейското първенство за олимпийски

...
7 състезатели ще представят България на европейското първенство за олимпийски
Коментари Харесай

България със 7 състезатели на европейското по таекуондо за олимпийски категории в София



7 състезатели ще показват България на европейското състезание за олимпийски категории по таекуондо и паратаекуондо. Домакин на състезаниятаот 7 до 9 декември ще е „ Асискс Арена “ в София.  В конкуренцията по таекуондо ще вземат участие над 400 състезатели от цяла Европа.

В конкуренцията по паратаекуондото страната ни ще има единствено един представител  - Михаил Христов , който сега е и  настоящ народен представител.  Шампионатът на Стария континент в тази категория е с ранкинг G1/G4, като присъединяване в него са декларирали над 150 спортиста с увреждания.

Специално за европейското състезание в дейния спорт се завръща и един от най-хубавите ни състезатели – Теодор Георгиев, който преди няколко месеца реши да приключи дейната си спортна кариера и да се посвети на треньорската специалност.

Целта пред управлението на Българската федерация по таекуондо за 2018 година с изключение на одобряване на към този момент извоюваните триумфи от родните състезатели, е построяването на европейския център по таекуондо благодарение на международната централа KUKKIWON, както и на лична зала, която да събере на централизирана подготовка всички национални гарнитури, заяви президентът на централата Слави Бинев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР