7 причини да започнете да пиете сок от моркови всеки

...
7 причини да започнете да пиете сок от моркови всеки
Коментари Харесай

7 причини да започнете да пиете сок от моркови всеки ден

7 аргументи да започнете да пиете сок от моркови всеки ден

Основната причина, заради която морковите се смятат за една от най-здравословните храни, е тъй като съдържат в обилие бета каротин, витамин А, С, К и В, както и доста други минерали като калий, желязо, калций, магнезий, манган и фосфор. Благодарение на високото наличие на витамин А, морковите са от жизненоважно значение за здравето на очите. Морковите оказват помощ за възстановяване работата на червата, както и укрепват имунната система.

Защо би трябвало да пиете сок от моркови всеки ден:

Предотвратяват рака
Според последните изследвания, 100 грама моркови съдържат към 33% витамин А, 9% витамин С и 5% витамин В 6. Всички тези витамини оказват помощ в битката против свободните радикали, а това значи, че потреблението на сок от моркови може да предотврати развиването на рак.

Подсилват имунитета
Хората несъмнено би трябвало да стартират всекидневно да пият сок от моркови, защото това ще усъвършенства имунната им система и ще ги защищити от разнообразни заболявания и разстройства.

Бустер на витамин А
Когато консумираме моркови, пигментът, прочут като бета-каротин, се трансформира във витамин А, който ни оказва помощ да поддържаме чудесно зрение и също по този начин защищава очите ни от разнообразни здравословни проблеми.

Получавате вашия антиоксидантен заряд
Морковите съдържат каротеноиди, които работят като антиоксиданти, като по този метод се борят със свободните радикали и забавят процеса на стареене.

Регулират равнищата на холестерола и кръвната захар
Както към този момент споменахме, морковите имат способността да намаляват холестерола в кръвта и да контролират равнищата на кръвната захар, тъй че пийте сок от моркови всеки ден. Освен това, потреблението му ще ви помогне да увеличите секрецията на жлъчката и да горите мазнините.

Здраво сърце
Консумацията на моркови може да ви помогне да премахнете плаката от артериите, стимулирайки кръвообращението. Не забравяйте да пиете сок от моркови всеки ден, с цел да подобрите сърдечно-съдовата функционалност.

За блестяща кожа
За да имате здрава и красива кожа, несъмнено би трябвало да включите морковите в ежедневната си диета, защото те са богат източник на калий, който предотвратява деградацията на клетките. Не забравяйте да пиете сок от моркови всеки ден, в случай че желаете да предпазите кожата си от сухота, както и да намалите белезите, петната и да подобрите тонуса на кожата.

Пийте доста вода, спете 8 часа дневно, и най-важното, спазвайте уравновесена диета.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР