7% от учениците в Русе си признават, че са употребявали

...
7% от учениците в Русе си признават, че са употребявали
Коментари Харесай

7% от учениците в Русе си признават, че са употребявали наркотици

7% от учениците в Русе си признават, че са употребявали опиати . Това демонстрира проучване в региона, предава

По думите на Росица Георгиева - шеф на Регионалния инспекторат по обучение (РУО) - Русе децата са признали, че използват друга дрога - марихуана, амфетамини и хероин.



Причините, изтъкнати от тях, са депресивни положения, компликация да се впишат в средата или недоумение от родителите. Според проучването, 7% от учениците в региона и 9% от община Русе декларират, че всекидневно използват опиати.

Опасението на представителя на Регионалния инспекторат по обучение, е, че огромна част от децата може и да не са били откровени. „ Това дава сигнал - да се приказва по тематиката ”, сподели Георгиева. По думите й единствено към 1% от родителите се съмняват, което познава, че те не познават децата си.

Организатор на акцията за изсветляване на казуса с опиатите и търсене на действителни ограничения е журналистът Румен Николаев. Повод да насочи вниманието си е случай с 13-годишно момиче, което към този момент е подвластно.

„ Което значи, че към този момент е неработоспособен, за който с изключение на фамилията му и цялото общество би трябвало да се грижи. Има пандемия, която е по-опасна даже от Коронавирус - за опиатите се загатва епизодично ”, сподели Николаев.

Той се базира на справките на КАТ, че водачите, хванати да ръководят коли след приложимост на опиати, са повече от пияните водачи. „ Разговорът към този момент би трябвало да премине в съответни дейности.

Говори се под сурдинка, само че няма дейности. Идеята е хората да схванат, че съществува сериозен проблем, който касае освен здравето на децата и родителите, само че казусът е обществен, тъй като изисква средства, които не са малко. Засегнатите са повече от тези, които си признават ”, сподели Румен Николаев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР