7 невероятни приложения на лука, за които едва ли сте

...
7 невероятни приложения на лука, за които едва ли сте
Коментари Харесай

Никога не сте подозирали за колко много неща може да използвате лука

7 невероятни приложения на лука, за които надали сте чували до момента

С помощта на сока от лук , бихте могли премахнете следи от пот по облеклата. Необходимо е сокът да се изстиска над петната. Почакайте, след което измийте както нормално. Ще бъдете сюрпризирани, само че жълтото леке изчезва!

Насекомите (мравки, комари) не понасят миризмата на лук . За да спасите жилището от такива “гости”, може да налеете вода в съд и да поставите лук, нарязан на пръстени. Всички инсекти ще стартират да се махат от стаята.

Ако обувките ви са зацапани и мръсни – лукът може да помогне да за почистването им! Потъркайте с лук зацапаната кожа на обувките, както и подметките.

Ако на облеклата се появят петна от трева, лукът ще ги отстрани!

Ако човек е ухапан от насекомо, мястото на захапване се натърква с памук, пропит със сок от лук . Лукът има антибактериални свойства. Също по този начин можете да натриете области на тялото, където има възпаления.

Отвара от обвивката на лук ще помогне за облекчение на болките в гърлото, да се понижи подуването. Ако пиете запарка от лук с мед, гърлото може да бъде излекувано по-бързо.

Колко разнообразни приложения на лука!
Ако кожата ви е доста мазна, ще имате отличен резултат от потреблението на маска с лук . Тя ще прочисти мастните жлези и кожата ще стане по-суха.

Отварата от лук оказва помощ за почистването от пърхот. Косата ще придобие размер и искра. Експертите поучават, след нормално измиване с шампоан, да изплакнете косата с отварата от лук. Невероятно приложение, нали?

Много хора знаят за лечебните свойства и разнородни приложения на лука . Все отново не всеки желае да го употребява, заради характерната миризма. Заслужава да се означи: Миризмата на чесън или лук бързо ще мине, в случай че хапнете малко ядки. Подходящи за задачата са: орех, кедър, бадеми.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР