7 награди БАФТА за лентата Опенхаймер, стана ясно след пищната

...
7 награди БАФТА за лентата Опенхаймер, стана ясно след пищната
Коментари Харесай

7 награди БАФТА за лентата Опенхаймер

7 награди БАФТА за лентата " Опенхаймер ", стана ясно след обилната гала в Лондон за премиите на Британската академия за кино и телевизия.

Биографичната драма на Кристофър Нолан водеше с 13 номинации и завоюва 7 оценки, в това число за най-хубав филм. Кристофър Нолан победи в категорията за най-хубав режисьор, Килиън Мърфи сграбчи статуетката за най-хубав артист във водеща роля, а Робърт Дауни-джуниър бе отличен за най-хубав поддържащ артист. Филмът завоюва и в категориите за монтаж, кинематография и истинска музика.

С тези награди " Опенхаймер " продължава да става все по-категоричен кандидат за " Оскар ".

Наградата за най-хубава актриса отиде при Ема Стоун за ролята ѝ в " Клети създания ". Тя победи в конкуренция с Марго Роби, Кери Мълиган, Сандра Хюлер, Фантазия Барино и Вивиан Опара.

Лентата на Йоргос Лантимос победи и в категориите за образни резултати, дизайн на продукцията, грим и прически, както и дизайн на костюмите.

С премия за автентичен сюжет беше отличен " Анатомия на едно рухване " на френската режисьорка Жюстин Трие.

В документалната категория на премиите беше отличен " 20 дни в Мариупол " - филм за града, трансформирал се в един от знаците на съветската експанзия в Украйна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР