7 начина да се приближите до Бог и да подобрите

...
7 начина да се приближите до Бог и да подобрите
Коментари Харесай

7 начина да се приближите до Бог и да подобрите живота си

7 метода да се приближите до Бог и да подобрите живота си

Вие не сте сами, само че може би сте се отдалечили от Бог.

Трябва да намерите способи да получите повече от живота си и да отделите време, с цел да се концентрирайте върху духовната промяна.

Ето някои обезпечени способи да се приближите към вашия Създател.

1.Уединение
Когато сте покрай други хора, елементарно можете да се изгубите в кръговрата на техния живот. Всички те имат истории за описване. И вие имате какво да споделите. Искате да говорите, да се смеете и да се забавлявате.

Слушате техните недоволства, триумфи и тествания. Такива човешки взаимоотношения са нужни за вашето психологично здраве, само че в случай че в действителност желаете да прекарвате повече време с Бога, би трябвало да отделите време за Него и единствено за Него.

Когато взаимоотношенията с даден човек са значими за вас, прекарвате време единствено с този човек. Вашите взаимоотношения с Бога са същите.

Десет минути всеки ден, прекарани в тишина с Бога, могат да създадат голяма разлика.

2.Пост
Постенето не е обвързвано единствено с прескачане или ограничение на приема на храна за избран интервал от време. Постенето по духовни аргументи значи умишлен избор да се лишите от неща, които имат власт над вас за избран интервал от време.

Можете да отстраните клюките, нездравословната храна, обществените мрежи, новините за звезди, електрониката и козметиката от живота си. Можете да се откажете от тях за половин ден, седмица или месец.

3.Молитва
Много хора употребяват молебствия, които намират в интернет или в молитвени книги. Много от тях са поетични или изпълнени с красива прозаичност.

Дори елементарното четене на думи може да ви въодушеви. Тези молебствия са красиви, само че от време на време те не са това, от което се нуждаете. Когато чувствате, че молитвите не предават вашите страсти, би трябвало да употребявате лични думи.

Това също ще ви помогне да се доближите до Бога. Вместо да разчитате на медиатор и да търсите красиви думи, изказвайте мислите си. Кажете какво мислите, чувствате или желаете.

Отворете душата си и споделете положителното, неприятното и грозното.

Въпросът е да говорите непосредствено с Бога. Не задържайте страстите си.

4.Признайте и се покайте
В историята има един идеален човек и Той бе разпънат преди 2000 години. Вие не сте Него, тъй че спрете да се преструвате или да се държите по този начин, като че ли сте съвършени. Не е по този начин. Вие сами разбирате това. И Бог знае това.

И двамата знаете къде сте създали неточност. Вместо да се пробвате да го скриете или да се преструвате, изповядайте се пред Бог. Той към този момент знае какво сте създали, а пазенето на секрети или опит да извършите това е сигурен метод да се отдалечите от него.

Вие неизбежно ще се неуспехите в бъдеще. Това просто значи, че би трябвало да признаете и да се опитате да станете по-добри.

5.Бъдете търпеливи
Никой не обича да страда. Хората обичат да живеят удобно и щастливо. Понякога обаче ще откриете, че сте най-близо до Бога в най-лошите си времена. В последна сметка Той постоянно е с вас.

Можете също да се обърнете към Бога посредством страданията на другите. Когато помагате на тези, които изпитват болежка или потребност, вие вършиме света по-добро място. В тези моменти Бог ще бъде с вас и вие ще можете да усетите Неговото наличие.

6.Очаквайте
Хората са захласнати от резултатите. Те не желаят да прекарват месеци на здравословна диета и да упражняват постоянно, с цел да смъкват няколко кг. Те избират диета или хапчета.

Хората не желаят да работят и да икономисват пари, с цел да си купят добра кола или къща. Те желаят някой просто да им даде парите тъкмо в този момент. Светът обаче не работи по този метод.

Нужно е време. Ако желаете Бог в живота си, би трябвало да бъдете търпеливи. Семената, които Той е посял в живота ви, се нуждаят от време, с цел да пораснат и да цъфнат.

7.Гледайте и слушайте
Бог знае по какъв начин да употребява хората и събитията, с цел да прави невероятни неща. Бог не оставя неонови надписи над Своята глава, тъй че да виждате Неговото наличие и не употребява гръмотевици и мълнии, с цел да се появи.

Ако желаете да прекарвате повече време с Него, би трябвало да Го търсите. Той постоянно е с вас, просто не го забелязвате.

Щом го чуете, би трябвало да слушате това, което Той споделя. Хората не постоянно обичат да слушат Бога. Той е податлив да задава комплицирани или неприятни въпроси.

Хората ще се усещат по-добре или ще създадат нещо, които ще им донесат персонална популярност, в сравнение с да стъпят в калта и да следват Божията воля. Ако мислите, че Бог не ви е приказвал, може би тъй като не сте го слушали.

Ако желаете да подобрите връзката си с Бога, би трябвало да извършите повече място в живота си за Него. Няма смисъл да си създавате облик на святост или съвършенство. Вместо това, вярвайте, че Той ще ви одобри тъкмо такива, каквито сте и ще ви помогне да станете индивида, който Той постоянно е желал да ви види.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР