7 милиона броя хартиени бюлетини ще отпечата прогнозно Печатницата на

...
7 милиона броя хартиени бюлетини ще отпечата прогнозно Печатницата на
Коментари Харесай

БНБ отпечатва 7 млн. бюлетини за 2 април

7 милиона броя хартиени бюлетини ще отпечата планирано Печатницата на Българска народна банка за изборите на втори април, като ще достави и 25 хиляди ролки със специализирана  хартия за гласуването с машините. Това е  записано в оповестената социална поръчка утвърдена от ЦИК. С последните ремонти в Изборния кодекс бе решено, че с изключение на да печата хартиени бюлетини на Печатницата на Българска народна банка се вменява и доставката на ролките за устройствата.

Максималната стойност за една хартиена бюлетина е 26 стотинки. За 7 милиона броя това ще коства 1,820 милиона лв., като в поръчката печатницата на Българска народна банка би трябвало да достави със личен превоз бюлетините в кочан по 100 броя с следващи номера до регионалните управи. Бюлетините са полиграфски предпазени. За всяка РИК те са разнообразни, както и тази за гласуването зад граница.

За доставката на една ролка хартия за машините избраната оптималната цена е съвсем 14 лв. без Данък добавена стойност, като тази хартия също е с спомагателна отбрана, одобрена от ЦИК. Графикът на доставката изисква първите 2000 ролки с дължина 80 метра всяка, да са налични до 12-ти март. Те ще са за Министерство на външните работи за машинния избор зад граница. До 27-ми март би трябвало да се доставят други 18 000 броя и до 30-ти март - още 5000.

От ЦИК към този момент оповестиха, че над 10 000 ще са машините, които ще се употребяват на вота в страната и зад граница, като за всяко устройство би трябвало да има по две ролки.
ТЕМА преди 33 минути 561 преди 23 часа 2668 преди 24 часа 2139
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР