7 месеца след като преляха реките в Карловско и наводниха

...
7 месеца след като преляха реките в Карловско и наводниха
Коментари Харесай

7 месеца след наводненията: Жители на Каравело недоволни от "парцалив" мост

7 месеца откакто преляха реките в Карловско и наводниха цели села, проблемите в Каравелово не престават.

Временният мост, който свързваше двете елементи на селото, в този момент е затворен поради високи равнища на реката. Има ли нова заплаха?

Мостът е краткотраен и се слага с социална поръчка. В последните 4 месеца жителите на селото го употребяват, с цел да минават от едната до другата страна на селото.

Десетки хора обаче показват недоволството поради положението на моста, назовават го „ дрипав “.

394 са семейсвата, които могат да се възползват от тях

„ Този мост коства доста публични средства и беше инсталиран относително късно – в средата на януари, от времето, от което беше обещан. Според нас, защото ние наблюдавахме самия монтаж, той не е инсталиран професионално за обезпечаването на сигурност и трайна устойчивост. Не е постоянен. Има знак, който осведоми каква тежест може да издържи това оборудване, само че минават камиони с дърва. Предполагам, че това е довело до срутване и нарушение на целостта на оборудването “, разяснява локална жителка.

Продължава частичното бедствено състояние в карловските села

„ До затварянето на моста се стигна след многото сигнали от жители. Минават доста тежки камиони – с дърва, със строителни материали, имаше един със стомана. Затворихме го превантивно, с цел да бъде огледан от експерти и да бъде обещано мнение дали може да се употребява по този метод. Според мен е подложен вярно, само че въпреки всичко това е краткотрайно оборудване, не непрекъснато, което да има постоянни фундаменти “, разяснява Николай Цветков, зам.-кмет на Карлово.

„ Ако се наложи да бъдат осъществени укрепителни действия, ще бъде още веднъж отворен, откакто се създадат такива “, уточни още той.

От общината са безапелационни, че сега риск за хората няма

„ Проектът на непрекъснати мост ще бъде подготвен до 10 дни. След това ще аплайваме за средства за новия мост и ще обявим процедура за избор на реализатор. Цялостната инфраструктура също се проектира. Имаме и подписан контракт за осъществяване на една от улиците “, съобщи Цветков.

„ В момента равнището на реката е много по-високо от предходното, непрестанно се подвига, тъй като пясък се носи от горната страна. Горе брегът е не повече от 40-50 см още веднъж. Това е пясък, който би трябвало непрестанно да се изгребва “, уточни жителка на Каравелово.

Николай Цветков удостовери, че има завишаване на равнището на реката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР