7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер навършва 50

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер навършва 50
Коментари Харесай

Още една изненада за феновете на Шумахер за юбилея му. Ще се насладят на специално

7-кратният международен първенец във Формула 1 Михаел Шумахер навършва 50 години на 3 януари и този празник ще бъде маркиран по специфичен метод освен от фамилията и почитателите му. Музеят на Ferrari в Маралено ще открие на тази дата специфична експозиция, представяща кариерата на германеца, а също на 3 януари ще дебютира и новото мобилно приложение, носещо името на Михаел Шумахер за iOS и Android, написа Automedia.

Приложението се споделя Schumacher. The Official App и съставлява виртуален музей, отдаден на достиженията на Михаел.



Приложението ще покаже 3D модели на спортните коли на Шумахер, допълнени със звука на моторите им, доста фотографии и статистика, както и последното изявление на Михаел, записано през 2013 година.

Също благодарение на приложението ще може да се направи и виртуален тур на частната сбирка на Михаел в Кьолн и на трасето на картинг центъра му в Керпен.

На 3 януари ще започва още едно приложение, обвързвано с Михаел Шумахер – Schumoji App. В него ще бъдат показани емоджита с физиономиите на Михаел и сина му Мик Шумахер, който тази година завоюва европейската купа във Формула 3. Приходите от двете приложения ще отиват във фондацията Keep Fighting, която събира средства за лекуването на Шумахер.

Утре се навършват 5 години от тежкото рухване на Михаел на ски във френския курорт Мирабел, където той удари главата си. След това водачът прекара 6 месеца в кома и претърпя няколко животоспасяващи интервенции. От известно време насам Михаел се възвръща в дома си в Швейцария, а неотдавна Жан Тод и още най-малко двама души осигуриха окуражителна информация за напредъка на възобновяване на Михаел от тежките контузии.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР