7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече е

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече е
Коментари Харесай

Хамилтън вече има бразилско гражданство

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън към този момент е почетен жител на Бразилия, като британецът получи поданството си на специфична гала в столицата на страната Бразилия. Хамилтън гостува в Конгреса на Бразилия, където се срещна и няколкостотин почитатели, които го чакаха пред постройката. 

През ноември предходната година Хамилтън завоюва за трети път в Бразилия и локалният конгресмен Андре Фигейредо публично предложи Люис да стане почетен жител на страната, по-късно въпросът беше обсъждан от институциите и по този начин се стигна до церемонията в долната камара на Конгреса през вчерашния ден. “За мен това е голяма чест - съобщи през вчерашния ден Люис. - Най-накрая мога да кажа, че към този момент съм един от вас. Обичам Бразилия, постоянно съм обичал Бразилия и желая да посветя това почетно звание на моя кумир Айртон Сена. ”

Председателят на Конгреса дефинира Хамилтън като “герой за всички бразилци ” и изясни, че “Люис се е родил британец, само че носи сърце на бразилец ”.
 
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР