7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че
Коментари Харесай

След Абу Даби Хамилтън решил да се бори за още една титла

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че след случилото се в Гран При на Абу Даби на финала на предишния сезон е решил да отсрочи пенсионирането си от спорта и да се бори за най-малко още една купа. Хамилтън към момента не е постигнал най-важния връх, който преследва във Формула 1 - той и Михаел Шумахер са на върха във безконечната ранглиста с по 7 международни трофеи.

Този сезон Мерцедес остана надалеч от борбата за купите и успехите поради проблемите на новия автомобил W13, а най-хубавите класирания на Хамилтън са две втори места - във Франция и Унгария и той е напът да запише най-слабото си класиране вкариерата във Формула 1 - 6-о място при водачите този сезон.

“Мисля, че в случай че бяхме спечелили купата предходната година и по-късно можехме да спечелим купата и този сезон, то животът ми щеше да е напълно друг - изясни Хамилтън пред списание Racer. - Харесва ми това, че минаваме през стадий, в който всичко се случва по-трудно, само че това ме окуражава да остана по-дълго в спорта. ”
 Хамилтън: Психологическата борба с Фетел беше тежка Хамилтън: Психологическата борба с Фетел беше тежка
Хамилтън добави, че се надява на още триумфи с Мерцедес след изоставането през този сезон.
 Хамилтън: Запазването на върха за победи във всеки сезон не ме вълнува Хамилтън: Запазването на върха за победи във всеки сезон не ме вълнува
“Признаваме си, че тази година не сме свършили страхотна работа с новата кола, само че това не значи, че идващият сезон няма да сме по-силни. Правили сме това в предишното. Бих желал да сме по-близо до челото, разликите да са по-малки ”, добави Люис.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР