7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бави подписването

...
7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън бави подписването
Коментари Харесай

Хамилтън нарочно бави новия си договор?

7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън бави подписването на новия му контракт с Мерцедес, като това най-вероятно ще се случи едвам в хода на сезона. Причината е, че британецът желае да види на какво ще е кадърен новият автомобил на отбора W14, с цел да не се повтори фиаското от сезон 2022, когато Мерцедес се оказаха в ролята на изоставащи в борбата с Ред Бул и Ферари и отборът взе единствено една победа за цяла година.

Настоящият контракт на Хамилтън с Мерцедес е до края на тази година, като той и шефът на отбора Тото Волф към този момент на няколко пъти обявиха, че нямат желание да бавят договарянията и се очакваше новата договорка да стане факт в края на зимната пауза. В медиите даже се появи информация за парите, които ще получава Хамилтън по новия си контракт, а от отбора обясниха, че същинските договаряния в действителност още не са почнали.

В Мерцедес желаят новият контракт да стане факт оптимално бързо, с цел да си подсигурява отборът непоклатимост при водачите в идващите няколко сезона. Люис обаче очевидно желае да види по какъв начин ще тръгне новия сезон, а с него и новия цикъл на развиване на автомобила на Мерцедес, защото от W13 няма да остане доста в новата кола.
 Доктор Марко: Ваулс води положителни инженери от Мерцедес Доктор Марко: Ваулс води положителни инженери от Мерцедес
Информацията е на London Insider, който не е измежду най-авторитетните източници, когато става въпрос за Формула 1, само че пък оттова потвърдиха в утринен радио блок на английско радио, че имат благонадежден източник в Бракли. И същата информация са получили от източник от обкръжението на Хамилтън.
 Мерцедес: Много се спекулира с контракта на Хамилтън Мерцедес: Много се спекулира с контракта на Хамилтън
Сезон 2022 се оказа най-неуспешният в кариерата на Хамилтън във Формула 1, като той не завоюва нито една победа, а съотборникът му Джордж Ръсел събра повече точки от него.
 Мерцедес затрупва Хамилтън с пари Мерцедес затрупва Хамилтън с пари
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР