7-кратният световен шампион Люис Хамилтън е оптимист, че през новия

...
7-кратният световен шампион Люис Хамилтън е оптимист, че през новия
Коментари Харесай

Ще пребори ли Хамилтън проклятието „300 старта”?

7-кратният международен първенец Люис Хамилтън е оптимист, че през новия сезон той и Мерцедес ще се завърнат в челото на класирането във Формула 1. Ако това се случи и британецът още веднъж стартира да побеждава, то той ще сложи нов връх и ще прати в историята едно от забавните „ проклятия ” в спорта. Досега няма водач във Формула 1, който да е спечелил победа, откакто е прескочил границата от 300 надпревари.

Последната победа на Хамилтън пристигна в Гран При на Саудитска Арабия през 2021 година в неговото съревнование І287. Единственият водач, печелил на по-късен стадий в кариерата си е Кими Райконен – последният международен първенец на Ферари победи в Гран При на Съединени американски щати през 2018 и това беше неговият старт №288 в шампионата.

В момента има двама водачи във Формула 1, които имат опция да се борят за победа, откакто са минали 300 надпревари – Хамилтън е с 310, а Фернандо Алонсо – с 355 преди началото на новия сезон, само че възможностите на испанеца с Астън Мартин несъмнено са по-малки спрямо тези на британеца. Последната победа на Алонсо беше в Гран При на Испания през 2013, в неговия старт №201 в спорта.
 Хамилтън: Във Формула 1 не е имало водач като мен! Хамилтън: Във Формула 1 не е имало водач като мен!
От настоящите водачи доста покрай „ Клуб 300 старта ” е Серхио Перес с 235 надпревари, като последната му победа беше в Сингапур предходната година, в старт №230 в кариерата му. Малко по-далеч са Валтери Ботас (200 състезания) и Нико Хюлкенберг (181 старта).
 Ръсел не чака да има проблеми с Хамилтън, в случай че двамата се борят за купата Ръсел не чака да има проблеми с Хамилтън, в случай че двамата се борят за купата
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР