7 каскадни язовира на територията на област Бургас са със

...
7 каскадни язовира на територията на област Бургас са със
Коментари Харесай

Седем каскадни язовира в Бургаско се оказаха със скъсани стени, жертвите се увеличават


7 каскадни язовира на територията на област Бургас са със скъсани стени. Това е посочила инспекцията на Държавната организация за метрологичен и механически контрол, заяви пред публицисти в Бургас началникът на районен отдел " Югоизточна България " в организацията Милуш Кумчев. Четири от водоемите са на територията на община Бургас, два са в община Камено и един в Айтос. Той обаче изясни, че това не може да изясни тежките провали и жертвите в наводнените селища. Язовирите са под 50 000 куб м, не са включени в листата на евентуално рисковите и, съгласно експерта, не могат да основат приливна вълна. Съставени са седем акта за административни наушения.

Междувременно стана ясно, че броят на починалите при наводнението в Бургаска област тази нощ към този момент е повишен на трима, приказва се даже за четири. Продължава издирването на човек от село Полски извор. Засегнати са 8 села, както и южните квартали на Бургас. Община Камено е в бедствено състояние. В община Бургас е оповестено отчасти бедствено състояние. Община Камено е в бедствено състояние.

64 пожарникари вземат участие в избавителните дейности, заяви Министерство на вътрешните работи. Осем язовира се ревизират за скъсани язовирни стени. По неофициална информация 90 литра на квадратен метър е падналото количество дъжд от 2.00 до 4.00 часа през нощта.

Премиерът Бойко Борисов увери, че се подхващат всички ограничения за преодоляване на обстановката. Тежки машини на АПИ пътуват към най-засегнатите региони.

Всички поданици на село Тръстиково, община Камено, са евакуирани. Там има скъсана дига на река Русокастренска.

Най-тежка е обстановката в три села – Полски извор, Черни връх и Равнец, сподели регионалният шеф Вълчо Чолаков, представен от БНР. " Имаме три жертви, за жалост, две в Полски извор и една в Равнец. Към сегашния миг нямаме информация за самоличността. На доста места пътната настилка е развалена. Има коли, които са били отнесени от водната буря, само че за хората вътре получихме информация, че са избавени, евакуирани са. Всички язовири ревизираме – язовирите към Трояново – частни и други, тези, които са над Равнец, каскадния язовир… ", разяснява Чолаков

Пътят Бургас – Средец е затворен поради опустошен мост. В община Камено има разрушени пътни настилки. Достъпът до доста от обитаемоте места е усложнен. В трите най-пострадали селища водата е почнала да се оттича, сподели още регионалният шеф Вълчо Чолаков.

Затворен е пътят за село Извор, заради преливане на реката, както и пътят от Долно Езерово към село Братово.

Река Велека продължава да прелива в село Кости, наводнен е площадът на селото.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР