7-годишният Дарин Димитров е диагностициран с нелечимото заболяване муковисцидоза (цистична

...
7-годишният Дарин Димитров е диагностициран с нелечимото заболяване муковисцидоза (цистична
Коментари Харесай

„Спасените “: Българче с рядко заболяване жъне успехи като картинг пилот


7-годишният Дарин Димитров е диагностициран с нелечимото заболяване муковисцидоза (цистична фиброза). Неслучайно неговата пистова кола е с номер 65. Във Англия децата назовават заболяването „ 65 рози “ (sixty five roses ”), защото мъчно изричат наименованието на заболяването „ cystic fibrosis ”.

По съвет на психолози тематиката за болестта му не бе наранена по време на диалога с детето и родителите му в студиото на bTV. Дарин е горделивост освен за своето семейство, само че и за цяла България. Детето всекидневно се бори с диагнозата и продължава да сбъдва фантазиите си.

„ Карам с 80 км/час. Бързо е. Не ме е боязън “, съобщи Дарин Димитров.

Дарин Димитров
Снимка: bTV


Бащата на Дарин – Мирослав е неговият треньор.

„ Опитвам се да не съм непоколебим, само че от време на време, с цел да избегнем произшествия, се постанова. Повечето от останалите състезатели в неговия клас са в тимове с персонални треньори и механици, до момента в който ние всичко вършим сами “, сподели Мирослав Димитров.

На каската си дребният огромен първенец Дарин носи цветовете на българското знаме.

„ Дарин постоянно е обичал спортни коли, високи скорости. Така разбрахме, че има огромно предпочитание и нюх по какъв начин да владее транспортното средство, което кара с висока скорост. Сам пожела да взе участие на надпревари “, изясни майка му Павлина Димитрова.

Един от обичаните водачи на Дарин е българският ни играч във “Формула 4 ” Никола Цолов, на който му следва да се състезава във „ Формула 3 “. Той се включи онлайн да поздрави Дарин и да му даде няколко съвета.

Дарин Димитров
Снимка: bTV


„ Бих те посъветвал постоянно да следваш фантазиите си и да даваш всичко от себе си всякога, като влезеш в картинга. Независимо дали е подготовка или съревнование. Винаги би трябвало да желаеш да си по-бърз от всички останали “, сподели Никола Цолов.

Бащата на Дарин съобщи, че в този спорт, в случай че нямаш странична финансова помощ, е мъчно.

Димитър Бербатов също се включи да поздрави Дарин.

Дарин Димитров
Снимка: bTV


„ Ти си победител, а ние спечелилите нападаме и покоряваме своите върхове. Продължавай самоуверено напред. Ти си по-силен от всички нас. Имаш моето почитание и удивление “, му пожела Бербатов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР