7 енергийно ефективни начина да охладите дома си, независимо колко

...
7 енергийно ефективни начина да охладите дома си, независимо колко
Коментари Харесай

7 начина да охладите себе си и дома си, които са екологични и спестяващи енергия

7 енергийно ефикасни метода да охладите дома си, без значение какъв брой горещо е на открито и то по метод, който пази природата: 

1. Използвайте вентилатори вместо климатици

Отварянето на прозорци и съществуването на вентилатори може да звучи извънредно обикновено, само че хората се оправят добре с тях. Бъдете реалисти по отношение на вашите температурни потребности, като употребявате еко настройката, която оказва каква е температурата на помещението и надлежно контролира мощността.

2. Напръскайте леглото си с хладка вода

През нощта напръскайте леглото си със студена вода от хладилника, след което включете вентилатора до леглото. Това основава изпарителен охлаждащ резултат, който ще ви разреши да спите по-удобно, даже в по-горещи температури.

3. Дръжте хладилника си затворен.

Не знаете какво да ядете? Е, избягвайте да стоите пред хладилника си, до момента в който решите. Отворете го единствено толкоз дълго, колкото е належащо, и дръжте хладилника и фризера на допустимо най-ниски темпове, с цел да запазите храната си хладна или замразена. Хладилниците работят доста интензивно в горещо време, а стоенето до отворена врата на хладилника изпуска целия студен въздух и кара вашия ледник да работи още по-усилено, като по този метод употребява повече сила.
 ИЗУМИТЕЛНО! Как да охладим бутилка с вино, без да я слагаме в ледник ИЗУМИТЕЛНО! Как да охладим бутилка с вино, без да я слагаме в ледник
Ако денят за вас е бил същински под напрежение и претрупан, то сигурно ви се желае да се приберете вкъщи и да си налеете чаша изстуден...

4. Изключете (или намалете) осветлението.

Светлините могат да генерират топлота. Така че, изключете осветлението, когато можете да се справите без тях. Можете също по този начин да закачите пердета, блокиращи светлината, с цел да поддържате пространството си хладно, без да употребявате електричество.

5. Внимавайте за потреблението на фурната, когато готвите.

Винаги, когато можете, гответе с топлота по-малко. Кой въпреки всичко желае да се оправи с това през лятото? “ Тя също предлага потреблението на една индукционна горелка за понижаване на газовото и електрическото натоварване.

6. Измийте облеклата с хладка вода, след което изсушете на въздух.
 Невероятен ТРИК за изстудяване на БИРАТА с вестник Невероятен ТРИК за изстудяване на БИРАТА с вестник
Ако сте фенове на бирата и сте решили да прекарате деня измежду природата, надалеч от града, то сигурно сте се запасили с най-малко няк...

Измиването на студено би трябвало да бъде целогодишна процедура, само че също по този начин пропуснете сушилнята и изберете сушилня във вашето пространство или линия за сушене на открито, в случай че имате достъп. Независимо дали имате заден двор за въже за облекла или дребна спалня, сушенето на облеклата ви може да ви спести доста електрическа енергия (и пари), изразходвани за цикли на сушене, като в същото време не разчитате на уреди за генериране на топлота.

7. Вземете по-студени, по-къси душове.

Въпреки че, изначало ниската температура може да се почувства като потрес за вашата система, студените душове ще ви охладят, а кожата ще бъде свежа. И помислете и за по-кратки душове.

И един бонус - не забравяйте положителните остарели ветрила, които може да ползвате когато и да е. 

Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР