7 души са загинали, а поне 20 други са били

...
7 души са загинали, а поне 20 други са били
Коментари Харесай

Покрив на църква е паднал в Мексико: Загинали са 7 души

7 души са починали , а най-малко 20 други са били хванати в капан , откакто покрив на черква се е срутил в Мексико, предава „ BBC “.

49 души са били откарани в болница , откакто покривът на църквата „ Санта Круз “ в Сиудад Мадеро е паднал, инфомират локални медии.

По данни на полицията в крайбрежния щат Тамаулипас към 100 души са били на литургия по време на сриването. Местни медии оповестиха, че това се е случило по време на кръщене. Предполага се, че измежду блокираните под останките има няколко деца . Спасителните интервенции не престават.

На фотоси, оповестени в обществените медии, се вижда постройката на църквата в руини , до момента в който хора се тълпят към тях, обезверено търсейки тези, които са хванати в капан. Твърди се, че хора идват с лопати и кирки , с цел да се опитат да реалокират отломките.

Публикации по-късно осведомят, че незабавните служби са били на мястото след сриването в неделя следобяд.

В обществените медии бяха отправени апели за медицински и избавителни материали в помощ на тези, които търсят оживели. Твърди се, че управляващите са поискали събралите се на мястото на случая да пазят тишина , с цел да могат да чуят дали някой, заклещен вътре, вика за помощ.

Епископът на епархията на Тампико, Хосе Армандо Алварес Кано , изпрати известие до общността в обществените медии, в което се споделя, че се работи „ за намиране на тези, които са под руините “ . Той споделя, че това е „ мъчно време “ и завършва видеообръщението си с думите: „ Нека Господ ви помогне “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР