7 души са намерили смъртта си при пожари във Варна

...
7 души са намерили смъртта си при пожари във Варна
Коментари Харесай

7 души намериха смъртта си при пожари във Варна и региона от началото на годината

7 души са намерили гибелта си при пожари във Варна и района от началото на годината до момента. Последният случай е на моряка в моторен транспортен съд " Българка ". Това заяви през днешния ден комисар Тихомир Тотев, шеф на РДПБЗН, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Той прикани всички домоуправители да разпоредят почистването на комините в жилищните кооперации, с цел да не се стига до произшествия със самозапалване на сажди и опушване на съседите. Освен това всички жители би трябвало да ревизират отоплителните си уреди дали са в редовност за зимата, добави комисар Тотев. 

От началото на годината до момента са регистрирани 3119 пожара на територията на Варна и региона, 115 от които с материални загуби. На тел. 112 са подадени 90 подправени повиквания, при които добронамерни жители са търсили огнеборците превантивно. 

Пожарникарите са гасили 104 запалени контейнера. 

Остава проблемът с пожари поради неизправните газови бутилки, по тази причина шефът на пожарната моли варненци да ревизират винтилите и маркучите на бутилките си вкъщи.  

Стана ясно, че екипите на пожарната ще подкрепят и тази зима избавителните интервенции при тежки метеорологични условия. Налице са 3 верижни машини, от които една ще бъде позиционирана в Аксаково и две в околност Малка чайка.

Към всяка от 8-те районни служби на пожарната ще има по един или два коли с висока проходимост. 

Какво още сподели през днешния ден комисар Тихомир Тотев вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР