7 човека продължават да живеят, а причината е смъртта на

...
7 човека продължават да живеят, а причината е смъртта на
Коментари Харесай

7 човека живеят заради смъртта на боксьор

7 индивида не престават да живеят, а повода е гибелта на боксьора Скот Уестгарт.

Той умря откакто победи в тежък мач от 12 рунда Дек Спелман. По време на изявлението, което даде след триумфа си, се видя, че Уестгарт изпитва мощна болежка в главата. Именно и това е повода за гибелта му. Той бе признат в болница с кръвоизлив в мозъка, а няколко часа по-късно умря.

Според скърбящата му майка Ребека, Скот неведнъж декларирал желанието си неговите органи да бъдат трансплантирани. Така той съумява да избави цели 7 живота.
 Британски боксьор умря след мач
" Не знаех, само че той се е записал в листата на донорите на органи. Когато отидох в болничното заведение, го целувах и сложих ръка на сърцето му, то беше толкоз мощно. Помислих си, че който го вземе, ще е доста благополучен. Казаха ми, че е избавил седем души. Той помагаше на хората до края на живота си, подобен беше ", споделя тя.

" Скот помагаше на хората до самия край. Винаги бе на страната на новобранеца, щеше да помогне на всеки. Беше толкоз благ, благополучен, самоуверен... Сега желая хората да го запомнят освен като боксьор, а като индивидът, който беше ", признава госпожа Уестгарт.

Въпреки огромната покруса, Ребека не вини бокса, че е лишил сина.

" Смъртта му бе толкоз тежък миг, колкото би бил за всяка майка... Не мога да допускам, че повече в никакъв случай няма да го видя. Боксът прави толкоз положителни неща за доста младежи. Държи ги на правилния път. Знам, че Скот го усещаше по същия метод ", сподели тя.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР