7 април - Световният ден на здравето и професионален празник

...
7 април - Световният ден на здравето и професионален празник
Коментари Харесай

Красимир Янков към медиците: Благодарим ви за всеотдайността! Поклон пред знанията и уменията ви!

" 7 април - Световният ден на здравето и професионален празник на нашите медици. Хората, приели за своя задача спасяването на човешки животи, ще получат за празника доста благодарност и признателност. За тях това ще е следващият ден за битка с COVID-19 на първа линия .
Благодарим, че сте постоянно до пациента, пренебрегвайки околните! Благодарим ви за всеотдайността! Поклон пред знанията и уменията ви! "
Това написа в профила си във Facebook, националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Красимир Янков.
Той добавя, че в деня на празника им, ние разбираме, че лечебните заведения ще получат с 40% по-малко средства от НЗОК за месеца .
" Всички, на които вечер ръкопляскаме от балконите, ще получат ниски хонорари! Едва ли някой е очаквал, само че управлението на НЗОК по този начин прави оценка тестването и неуморния труд на медиците. "
Красимир Янков напомня, че още предходната седмица е призовал да се контракти и подпише анекс към Националния рамков контракт , с цел да бъдат подкрепени лечебните заведения.
" Особено в дни на тестване, Българският лекарски съюз е задължен да отбрани правото на почтено възнаграждение на работещите в опазването на здравето. " Той е безапелационен, че ръководещите, а и цялото общество са в дълг към тези, които бдят над здравето ни.
" Дори тежкото тестване, в което се намираме не ни даде своите поучения! Освен да кажем " благодаря " дано създадем нужното с цел да се почувства всеки здравен служащ почтено оценен и уместно заплатен ", приключва националният представител от левицата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР