7,178 млн.лв. бяха инвестирани за две години в ремонти на

...
7,178 млн.лв. бяха инвестирани за две години в ремонти на
Коментари Харесай

Откриха обновена градска среда за над 7 млн. лв. в Шумен

7,178 млн.лв. бяха вложени за две години в поправки на улици, тротоари и зелени зони в Шумен, а в понеделник общината публично откри обновената градска среда по Оперативна програма „Региони в растеж“. От вложените средства над 1 млн.лв. е националното съфинансиране. Кметът на Шумен Любомир Христов преряза алегорично лентата на всички пет зони в Шумен с гала в кв. “Тракия ”. Там инвестицията е най-голяма. В квартала са построени пешеходни алеи и тротоари, актуализирани са междублокови пространства и е сложено ново улично осветяване на 11 улици. Ремонтите са за 2 539 032 лева, а реализатор е „ Автомагистрали – Черно море “ АД.

Общо по плана са актуализирани над 40 000 кв. м. паркове, тротоари, улици, междублокови пространства, детски площадки, рехабилитирани са 22 000 метра бордюди, засадени са 300 дръвчета. В някои региони на Шумен ремонтите са чакани от десетилетия. Според градоначалника, всички обекти са изпълнени доста добре и в период, а жителите са удовлетворени, тъй като по време на обновлението е търсено и тяхното мнение, даже са правени корекции. „Всичко това е за хората и за града ни. Затова желая да се обърна към всички вас – към родителите и техните деца, към младите и по-възрастните – дано да опазим направеното “, прикани Христов.

Дългоочкваният ремонт на ул.„ Тича “ и обновяването на региона е коствало над 2 млн.лв. Градинката източно от ДКЦ-I е актуализирана за над 666 000 лева

Тротоарите по дългата ул. „ Съединение “ са построени за 647 656 лева

Възстановяване на пътното платно, оформянето на зелени площи, улично и парково осветяване на кръстовището на ул. „ Станционна “ и бул. „ Симеон Велики “ е за близо 1,3 млн.лв.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР