7 033лв. събра благотворителният концерт Да помогнем на Дими да

...
7 033лв. събра благотворителният концерт Да помогнем на Дими да
Коментари Харесай

7 033 лв. за Дими събра концертът в Димитровград

7 033лв. събра благотворителният концерт „ Да помогнем на Дими да живее “ нощес в димитровградската спортна зала „ Младост “. Така Димитровград се причисли към акцията в помощ на 21-годишната студентка Димислава Николова от Хисаря, диагностицирана наскоро със Сарком на Юинг.

На сцената в спортна зала „ Младост “ се показаха известни и обичани реализатори, както и локални сформира: Таня Боева, Тони Дачева, Илка Александрова, Нина Иванова, Деян Митев, Петя Гочева, Вес Вълчев, VictoriaS, общинският танцов център „ Галаксико “, дребни и огромни танцьори при НЧ „ Христо Ботев-1902 “ и ВГ „ Южняче “.



Организатори бяха околните на Дими, чиито корени са от Димитровград. Идеята е на Христина Костадинова-Атанасова, Деси Янкова и вуйчото на Дими – Велко Недев, който се включи по телефона от Испания с прочувствено обръщение признателност към участниците, публиката и всички, съпричастни с идеята. Кметът на Димитровград Иво Димов поддържа концепцията и даде безвъзмезднозалата за осъществяване на концерта. Също безплатно озвучаването обезпечи ди-джей Дани Палашев.



Набраните средства са 4100 лева от поканите със стойност на дарението 10 лева, а останалите от дарителските кутии, сложени преди концерта на входа в залата. Парите към този момент са преведени по дарителската банкова сметка.

Неотдавна и изцяло ненадейно, след в началото лека болежка в бедрото, а след това- нетърпима, Дими е диагностицирана със Сарком на Юинг. За лекуването и интервенция в Турция са нужни към 138 000 евро – сума, която е непостижима за фамилията. Дарените средства ще бъдат употребявани само за медицински процедури, а всички разноски разнообразни от медицинските, касаещи лекуването на Димислава, ще са за сметка на околните, прецизират уредниците.

С дарения на съпричастни хора от цялата страна първичната сума за започване на лекуването й в Турция бе събрана единствено за няколко дни. Момичето към този момент мина първия курс химиотерапия в клиниката, където оперативно бе подложен и порт и всеки миг следва да стартира втория курс, оповестяват на в обществената мрежа.

Дими не пада духом и даже поддържа и разпространява акции за набиране на средства за други деца с сходна на нейната орис. Майка й Даниела Николова с пост от Истанбул в обществената мрежа благодари на всички, които оказват помощ в този сложен за фамилията миг:

От името на фамилията изричам голяма признателност към всички вас, които продължавате да сте с нас в този сложен миг! Благодарим на всеки отделил от времето си с цел да провежда и взе участие в тези благотворителни концерти! На всички наши другари от Хисаря и Димитровград... от цялата страна. Респект! Благодарим!

Популярни актьори и съпричастни хора от цялата страна не престават да се включват в акцията в поддръжка на студентката и провеждат разнообразни благотворителни начинания в поддръжка на идеята. На 1 юли в Хисаря също следва благотворителен концерт „ Да помогнем на Дими да живее “. Можете да помогнете и вие:

PayPal: [email protected]

Revolut: LT813250008434809569

Банкова сметка за набиране на дарения:

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF

Даниела Ганчева Николова (майката на Дими)
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР