7 000 лева отпусна единодушно Общински съвет-Асеновград на страдащия дълги

...
7 000 лева отпусна единодушно Общински съвет-Асеновград на страдащия дълги
Коментари Харесай

7 000 лв. отпусна община Асеновград за Ники от Горни Воден

7 000 лв. отпусна единомислещо Общински съвет-Асеновград на страдащия дълги години от онкологично заболяване 32-годишен асеновградчанин Николай Иванов. Той се лекува в университетска клиника в Навара, Испания от злокачествено образувание на дебелото черво с метастази в белия дроб и костите. Към момента Ники от " Горни Воден ", както е прочут на асеновградчани, е претърпял няколко оперативни интервенции и голям брой химиотерапии, като са му сложени ваксини за дендритични кафези.
Досега за лекуването си той е платил 120 000 евро, като огромна част от средствата са събрани посредством акции и остават още 90 000 евро да погашение. Единствените му приходи са от пенсия в размер на малко над 140 лв. и неколкократно е подпомаган финансово от Общински съвет-Асеновград. Кампаниите в града за събиране на средства за лечението на Николай Иванов не престават.
Други 300 лв. отдели Общински съвет-Асеновград за татко на две деца, който изиска средства от общината за лекуване на две от общо трите си децата. Атанас Михайлов е разведен и през 2017 година родителските права върху сина му Янко и двете му дъщери Надя и Десислава са отсъдени на него, с решение на Районния съд в града. За майката е несъмнено заплащане на прехрана в размер на 115 лв. за всяко дете. Атанас твърди, че тя не давала парите, които се поставят на малчуганите. Малкият Янко е претърпял сърдечна интервенция още когато е бил на 1 година, а в този момент му следва втора такава. Десислава, пък, е с сложена диагноза " Други неуточнени гърчове ". Бащата няма опцията да поеме разноските по лекуването на момиченцето и момченцето, защото е незает, а и не е регистриран в " Бюро по труда " -Асеновград. Живее от детските добавки, които са в размер на 45 лв. и месечна помощ за дете с увреждане - 350 лв.. През 2018 година от Общинския съвет в града Атанас Михайлов е получил еднократна обществена помощ в размер на 300 лв..
Финансова поддръжка на стойност 300 лв. бе отпусната от съветниците на Асеновград и за 52-годишната Нуртен Ибрям за закупуване на медикаменти. Жената страда от сърдечно заболяване и е с 62% понижена продуктивност, с сложена водеща диагноза " Камък в бъбрека и уретера ". Асеновградчанката е на непрекъсната медикаментозна терапия, а единствено част от медикаментите й се поемат от НЗОК.
Детето на 32-годишната Сабрие Шабан - Суде - също бе подкрепено от Общински съвет-Асеновград. То е със 100% степен на увреждане и с сложена диагноза " Спастична церебрална парализа ". Страда от епилепсия и изостава в нервно-психическото си развиване. Рехабилитацията и лекуването се организират в турска клиника. До момента фамилията на Суде е платило към 150 000 турски лири. Двамата родители са безработни и не са работили през последните 12 месеца. През 2018 година с решение на асеновградските старейшини са отпуснати 5 000 лв.. На последното си постоянно съвещание Общинският съвет в Асеновград отдели за Суде 7 000 лв..
Средства бяха отпуснати и за Живко Гутев - на 44 година Той помоли община Асеновград за финансова помощ, с цел да бъде нает човек, който да поставя грижи за него. Гутев е със 100% трудова нетрудоспособност с непозната помощ. Диагностициран е с " Детска церебрална парализа, епилепсия, тежка дебилност и практическа глухота ". Единствените му приходи са от пенсия в размер на 150 лв.. Съветниците в Асеновград подкрепена 44-годишния асеновградчнин с 720 лв.. С парите той ще може да наеме обществен помощник, който да се грижи за него в продължение на шест месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР