69-годишен е заподозрян в противозаконно причиняване на смърт на гръбначно

...
69-годишен е заподозрян в противозаконно причиняване на смърт на гръбначно
Коментари Харесай

Силистренец изхвърли от 8-ия етаж бездомно куче

69-годишен е обвинен в незаконно причиняване на гибел на гръбначно животно. Престъплението е осъществено през вчерашния ден към 18.40 часа в Силистра. Според първичните данни, мъжът хвърлил бездомно куче от стълбищна тераса сред 7-ия и 8-ия етаж на жилищен блок, причинявайки гибелта на животното, което постоянно било приютявано в общите елементи от живеещи в блока. След подаден сигнал на адреса неотложно била изпратена дежурна оперативна група, която е направила оглед. Образувано е досъдебно произвеждане.

По информация на очевидци, обвиненият е признал за действието си пред служителите на реда, пристигнали на мястото на случая.

Стоял и следил безучастно.

Трагедията се раздиграва пред един от блоковете по улица „ Димитър Енчев “, в квартал „ Триъгълниците “. Жителите на блока помагали и хранели бездомното куче, а в студените дни и го приютявали в коридори на входовете. Вчера кучето тръгнало след възрастния силистренец, който очевидно познавало и му се доверявало. След като стигнали до осмия етаж той го хванал и без известна причина го хвърлил от етажа. Кучето паднало пред блока пред очите на изумените съседи. В обществените мрежи към този момент се появиха препоръки към тях да алармират прокуратурата за дейностите на комшията си. Коментарите в обществените мрежи са стотици.

Отзвук има и измежду организациите за отбрана на животните и от Европа. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР