69,33 лв. осигуровки на месец ще получи депутат, който не

...
69,33 лв. осигуровки на месец ще получи депутат, който не
Коментари Харесай

Колко точно ще получат депутатите, които не ходят на работа?

69,33 лева осигуровки на месец ще получи народен представител, който не върви на работа. Става ясно, че се глоби неходенето на три следващи пленарни съвещания или пет за целия месец.
Проучване на bTV демонстрира, че главната депутатска заплата е 3802 лева Добавяйки присъединяване в парламентарна комисия и прослужено време сумата нараства до 4416 лева Към тази сума се прибавят така наречен " безотчетни разноски " за консултанти, съветници и сътрудници и сумата нараства до 6954 лева
От медията са открили, че до 24 февруари народните представители от Българска социалистическа партия, които са пътували в чужбина, са Кристиан Вигенин, Иван Иванов и Йордан Младенов.
Припомняме, че на 21 февруари от Българска социалистическа партия обявиха, че се отхвърлят от хонорари в дните, в които не са в Народното събрание. В писмо тогава Нинова съобщи, че няма да употребяват командировъчни средства от Народно събрание, както и служебни коли, разноски за гориво и нощувки в изборните им региони.
На 22 февруари ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева съобщи, че това е единствено декларация.
" Всеки депутат има право да декларира дали желае да употребява командировъчни и дневни и аз няма по какъв начин да огранича това тяхно право, което им е обещано по правилника. Всеки депутат има право на законодателна самодейност и в случай че желае някой от групата на Българска социалистическа партия желае да направи законодателна самодейност е добре пристигнал в Народното събрание и да направи съответните оферти за промени в правилника ", изясни Караянчева.
На експлицитен въпрос какво става с едната трета от възнагражденията на депутатите, която получават при отсъствия , Караянчева заяви, че тази сума се превежда в сметките на народните представители и върху нея ще бъдат правени съответните удръжки, както е по правилника. По устав при отсъствие на работа им се лишават две трети от възнагражденията им.
" Нека забележим дали ще постъпи такова предложение и тогава ще се съветвам ", сподели Караянчева във връзка предложенията за тотално орязване на възнагражденията на неходещите на работа депутати. Такова предложение към този момент внесе НФСБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР