682 159 дози ваксини срещу коронавирус са поставени в София

...
682 159 дози ваксини срещу коронавирус са поставени в София
Коментари Харесай

Над 680 000 дози ваксини са поставени в София, броят на желаещите намалява

682 159 дози ваксини против ковид са сложени в София досега, само че броят на искащите да се имунизират понижава . Това стана ясно по време на съвещание на Оперативния щаб на Столичната община, призован от кмета на София Йорданка Фандъкова, оповестиха от Столичната община.

В процентно отношение София не престава да държи първото място по брой сложени дози, с малко над 30 % , само че е обезпокоителен фактът, че броят на искащите да си слагат ваксини понижава - под 1 000 искащи дневно. Въпреки по-малкия интерес към имунизацията, ние би трябвало да продължим с организацията на изнесените пунктове и с даването на опция за имунизация на хората, сподели кметът Фандъкова.

Към момента 182 паралелки в учебно заведение и 21 групи в детските градини са карантинирани; едно учебно заведение е минало на образование в електронна среда, а в две учебни заведения обособени випуски са минали на образование в електронна среда.

Продължава тестването и имунизацията на искащи в домовете за възрастни хора. Продължават и инспекциите в градския превоз и в комерсиалните обекти за съблюдаване на ограниченията.

Оперативният щаб
Абитуриентски мъжки костюми
взе решение да се ускори контрола, като се усили броят на инспекциите. Столичната община изиска от Столична дирекция на вътрешните работи да се усилят екипите, които наблюдават за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в града, осведомят от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg