682 159 дози ваксини са поставени в София до момента,

...
682 159 дози ваксини са поставени в София до момента,
Коментари Харесай

Над 680 000 дози ваксини са поставени в София, броят на желаещите намалява

682 159 дози ваксини са сложени в София досега, само че броят на искащите да се имунизират понижава. Това стана ясно по време на съвещание на Оперативния щаб на Столичната община. В процентно отношение София продължава да държи първото място по брой сложени дози, с малко над 30 %, само че е обезпокоителен фактът, че броят на искащите да си слагат ваксини понижава – под 1000 искащи дневно.

Към момента 182 паралелки в учебно заведение и 21 групи в детските градини са карантинирани, 1 учебно заведение е минало на образование онлайн, в 2 учебни заведения обособени випуски са минали на образование в електронна среда.

Продължава тестването и имунизацията на искащи в домовете за възрастни хора. Продължават и инспекциите в градския превоз и в комерсиалните обекти за съблюдаване на ограниченията.

Оперативният щаб взе решение да се ускори контролът, като се усили броят на инспекциите. Столичната община изиска от Столична дирекция на вътрешните работи да се усилят екипите, които наблюдават за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в града.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР