68-ият пореден протест в София с искания за оставка на

...
68-ият пореден протест в София с искания за оставка на
Коментари Харесай

Протестиращите в София отново блокираха Орлов мост

68-ият следващ митинг в София с претенции за оставка на държавното управление и на основния прокурор мина без напрежение и произшествия и при едва полицейско наличие, съобщи БНР.

Към 22,00 часа тръгналото от площад " Независмост " протестно шествие блокира Орлов мост, където част от демонстриращите започнаха да се разотиват.

Колите на градския превоз от източните квартали в посока центъра на София бяха принудени да създадат противоположен завой преди основното кръстовище и да се върнат назад към жилищните комплекси " Младост " и " Дружба ".

Голяма част от протестиращите се разотидоха, само че група от десетина жители продължи да блокира основното кръстовище на Орлов мост до малко преди среднощ, след което беше възобновено естественото придвижване.

От така наречен " отровно трио " припомниха казусът с екстрадицията на турския жител Абдула Буюк, за който немският „ Шпигел” написа „ Как българският министър председател Борисов се трансформира в прислужник на Ердоган “.

Присъстващите протестиращи разясниха пред БНР и новината за наложената на втора инстанция от Варненския апелативен присъда от 4-години затвор за лидра на партия " Воля " Веселин Марешки.

Според тях присъдата в разгара на антиправителствените митинги е опит за изкуствено усмиряване и прекачване на напрежението към хора, които не са главен прицел на митингите, само че пък в това време е разследване на това, против което те се опълчват. Остава палатковият лагер с черни флагове и самодейността " Системата ни убива " пред някогашния Партиен дом.

В страницата си във фейсбук уредниците " Отровното трио " оповестиха дарителска сметка с титуляр Николай Хаджигенов, а като съображение за заплащане приканват да се изпише " За задачите на митинга ".

Хаджигенов осведоми, че даренията за митинга до този миг са малко над 95 000 лв., като от " отровното трио " на следващия ден ще създадат обстоен доклад за средствата.

Във фейсбук страницата е написано, че всяка дарена стотинка ще бъде заявена пред Столична община и ще бъде заплатен дължимият локален налог в размер на 5% от дарената сума, а парите изразходвани " за изгода роду " и твърдят, че в случай че има излишък когато се смъкват държавното управление и основният прокурор, ще бъде транспарантно дарен за благородни дела.

" Даваме всичко от себе си, ще продължим да го вършим до дъно, всяка скромна помощ е от изгода за идеята ни ", пишат още уредниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР