68-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга

...
68-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга
Коментари Харесай

Инфарктни часове за баба Веска, удушила мъжа си заради имот

68-годишната Веска Хаджиева, която е упрекната в убийството на брачна половинка си – 73-годишният Костадин Хаджиев в село Труд, се изправи за следващ път пред съда. Днес трябваше да се даде ход на делото всъщност.

Залата бе изпълнена със очевидци, призовани за днешното съвещание. Още първоначално юрист Орлин Търновалийски и подсъдимата насочиха искане към съда, делото да се гледа по особените правила, а точно по съкратената процедура, само че с разпита на двама очевидци и движимости лица.

Тъй като към момента не бе даден ход на правосъдното разследване, магистратите почетоха настояването й. Самата Веска Хаджийска ще даде през днешния ден цялостни пояснения. До края на деня, тя може да получи и присъда, написа "Трафик нюз ".

Припомняме, че закононарушението бе осъществено на 13 януари тази година. Отношенията сред Веска и Костадин били влошени от доста години. Те живеели в една къща, само че на разнообразни етажи и с обособени семейства. На 13 януари по обяд, Веска попитала на всеослушание брачна половинка си дали знае къде се намират ключовете й, защото не можела да си ги откри.

Той дал отговор, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали посетители на Костадин, негови съседи и другари.

На тях той им споделил, че на другия ден щял да върви в болница в Пловдив, с цел да си прави медицински проучвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това Костадин влезнал във външната баня, с цел да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала още веднъж къде са й ключовете.

Между двамата зародил скандал, при който Костадин сграбчил дървен налъм и протегнал ръка да я удари. Жената вдигнала ръката си, с цел да се защищити.

В този миг Костадин изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Съпрузите били доста ядосани. Словесният им спор прераснал в блъскане, при което двамата паднали на пода в банята.

Веска съумяла да хване брачна половинка си за врата с двете ръце, почнала да го стиска мощно, до момента в който в един миг той престанал да диша. С хавлиена забрадка дамата забърсала банята, сложила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за боклук, дружно с налъмите. На 14 януари отишла на работа, като не споделила с в никакъв случай за случилото се.

Същия ден другари на Костадин го потърсили в дома му и го разкрили мъртъв в банята.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР