676 са заразените у нас с Covid-19. 7 са новите

...
676 са заразените у нас с Covid-19. 7 са новите
Коментари Харесай

7 нови установени с коронавирус, шест от тях приети в болница

676 са инфектираните у нас с Covid-19 . 7 са новите случаи, от тях шест са признати в болница.

400 теста се чака през днешния ден да дадат резултат, заяви Мутафчийски, който счита, че на този стадий не може да се приказва за понижаване на броя на инфектираните с ковид у нас.

Трима пациенти са умряли за последните 24 часа. Така жертвите на ковид у нас стават 31 - 17 мъже и 14 дами. Освен жена на 47 години от Хисаря с голям брой съпътстващи болести и мъж на 58 години в Хасково, в " Пирогов " е умрял един мъж на 38 години с тежка двустранна пневмония , който не е имал никакви съпътстващи болести.
 Столична дирекция на вътрешните работи издала 90 акта за неносене на маски за уикенда
Столична дирекция на вътрешните работи издала 90 акта за неносене на маски за уикенда

290 акта са издадени за уикенда за неспазване на ограниченията

Към момента 230 са пациентите, които са в болница. Общо дейните случаи са 565 .

71 излекувани регистрира и Оперативният щаб.

На въпрос има ли забавяне в реакцията на персоналните лекари , Венцислав Мутафчийски съобщи, че се работи по протокол и Оперативният щаб не може да насочи забележка към джипитата. Всъщност доста от пациентите, които идват в тежко положение и се одобряват мигновено в интензивно поделение, въобще нямат персонални лекари , съобщи военачалник Мутафчийски.
 15 000 дози хлорохин към този момент са в България
15 000 дози хлорохин към този момент са в България

Никой не знаеше какво би трябвало да се прави, призна Балтов

15 000 дози от лекарството хлорохин са постъпили у нас . Има 7000 еднократни дози. Така над 16 000 души могат да бъдат лекувани с медикаментите. Освен това 15 тона медицински консумативи сме получили гратис, заяви военачалник Венцислав Мутафчийски.

България ще създава лекарство за лекуване за ковид .

Ако на пазарите не се съблюдават ограниченията, отново ще бъдат затворени, предизвести Мутафчийски. Той отхвърли да разяснява даването на причестяване с една лъжичка в някои църкви през вчерашния ден. Ние не можем да споделяме какво да се случва вътре в църквата, уточни Мутафчийски и изрази удовлетворение, че въпреки всичко през вчерашния ден в храмовете са се виждали по 10 - 15 - 20 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР