676 са болните у нас от коронавирус. Увеличението е с

...
676 са болните у нас от коронавирус. Увеличението е с
Коментари Харесай

Мъж на 38 години, без придружаващи заболявания, е починал от COVID-19

676 са болните у нас от ковид. Увеличението е с 1% по отношение на през вчерашния ден. За през вчерашния ден броят на уснатовените случаи е 7, от тях в лечебни заведения са 6. Няма нови области. В София има 4 нови случая, от които двама в " Пирогов ", един в " Токуда " и един амбулатолен, Стара Загора - двама, Пазарджик - един.
Активните заболели са 575. 36 индивида от медицинския личен състав е инфектиран.

Излекуваните в страната са 71. Трима нови - двама от ВМА и мъж от Сливен. Общо - 47 мъже и 24 дами. Средната им възраст е 48 години.

Има нови трима умряли - жена в Хисаря на 68 години, мъж на 58 години в Хасково и мъж на 38 години в София, " Пирогов " без съпътстващи болести, който е постъпил с тежка двустранна пневмония. Починалите са общо 31 - 17 мъже и 14 дами. Средната им възраст е 64 години.

Tова съобщи на постоянния си брифинг генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, началник на Националния щаб за битка с ковид.

Най-голямото скупчване на заболели има в София - 401 случая, 134 са в болница, 27 са интубирани. Следващият град по брой заболели е Пловдив - 16, от които 4 са интубирани.

България, стана ясно на брифинга, към този момент има обезпечени 15 хиляди дози от хлорохин.

" Имаме две огромни акции в Банско и Добринище, както и в един от нашите кораби, който се завърна от обучение. Направени са към 200 проби досега. Открити са 2-ма души с антитела и ще бъдат направени и PSR проби ", сподели той.

Ген. Мутафчийски отхвърли да разяснява това, че в доста църкви се причестяват с една обща лъжичка. Той съобщи, че не може да каже нищо по тематиката.

novini.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР