67,6% от населението не могат да получат дохода, който е

...
67,6% от населението не могат да получат дохода, който е
Коментари Харесай

КНСБ: 67,6% от населението не получат доход, необходим за нормален живот

67,6% от популацията не могат да получат прихода, който е необходим за естествен живот. Около 2 милиона души у нас живеят под прага на бедността - с приход под 363 лева Около 2 милиона и 900 хиляди живеят с приход сред 363лв.- 627 лева Необходимите средства за естествен живот на едно семейство в България са 2508 лева
Това сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ за последното тримесечие.

Това значи, че двамата работещи в фамилията би трябвало да имат приход по 1254 лева всеки. Изчисленията демонстрират, че с тези приходи двамата могат да устоят две деца, т.е. 4-членно семейство да води порядъчен метод на живот.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че са нужни незабавни ограничения за опазване на приходите на българите, оповестява Българска национална телевизия.

Той напомни, че към 300 000 работни места се резервираха с помощта на ограниченията и схемите, контрактувани сред обществените сътрудници. Според него, с цел да се резервира потреблението и да се се движи стопанската система, е належащо държавното управление да поддържа по-ярки и мощни държавни разноски през цялата 2021 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР