665 454 души ще получават пенсии под 504 лв., колкото

...
665 454 души ще получават пенсии под 504 лв., колкото
Коментари Харесай

Лоша новина за над половин милион пенсионери! Вижте какво се...

665 454 души ще получават пенсии под 504 лева, колкото ще е линията на беднотия от Нова година. Това регистрира служебният вицепремиер и министър на обществената политика Лазар Лазаров по време на блиц в отрасловата парламентарна комисия. 

Както писа, най-голямата група хора със суми под 504 лева ще тези с пенсии за застрахователен стаж и възраст - малко над 220 хиляди души. Бедни ще са и 196 хиляди с инвалидни пенсии. Сега линията на беднотия е 413 лева, а 306 хиляди българи получават пенсии под тази сума. Това значи, че броят на пенсионерите с приходи под линията на бедността ще се усили повече от два пъти

 Ако няма смяна в следващата година пенсиите от 1 юли те ще се вдигнат с 12%. Това значи, че минималната ще стане 523,04 лева А с това щял да намалее и броят на пенсиите под линията на беднотия, изясни общественият министър. Той беше безапелационен, че пенсиите регистрират осигурителният принос на хората и нямат за цел да регистрират линията на беднотия. изясни, че хората в потребност имат право и на различен тип поддръжка от страната. Припомни, че обществените помощи от средата на идната година ще се отпускат по отношение на линията на беднотия, а не съгласно обезпечения най-малък приход.  

По време на комисията общественият министър изясни още веднъж, че до края на годината ще има формулировка за енергийна беднотия. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР