661 деца в Пловдив засега са без детска градина. Това

...
661 деца в Пловдив засега са без детска градина. Това
Коментари Харесай

На първо класиране: 661 деца останаха без детска градина

661 деца в Пловдив към този момент са без детска градина. Това стана ясно през вчерашния ден, откакто излязоха резултатите от първо класиране. За образователната 2019/2020 година се бореха 2395 малчугани, а свободните места бяха 1849.

Заради огромния недостиг за второ класиране ще се разгласят спомагателни места. Заедно с незаетите това прави общо 800 бройки, пресметнаха от община Пловдив. Директорите са инструктирани да разгласят спомагателни бройки според оптималните благоприятни условия на сградния фонд.

Проблемът е, че се усилват децата с адресна регистрирация на територията на града, което изисква оповестяване на всички вероятни запаси, разясняват още от локалната администрация. Ще отправим искане до началника на Регионалното ръководство на образованието за спомагателен банкет. Ще бъдат оповестени и нови свободни места в детски градини, които са в пригодени блокови пространства, показаха ограниченията за превъзмогване на казуса от кметството.

На първо класиране 1734 малчугани са намерили място в едно от посочените до пет мечтани детски заведения. 88,3% от тях са класирани по първо предпочитание, регистрираха от администрацията. Останали са и незаети места в забавачки в крайни квартали и с недобра материална база.

Записването на децата от първо класиране става до 27 май. Не са нужни документи за засвидетелствуване на критериите за сегашен адрес и липса на данъчни отговорности на родителите. Проверката се прави автоматизирано.

Ако по някаква причина родителите на класираните деца се откажат от записване, те би трябвало да подадат ново заявление за второ класиране. То е на 6 юни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР