66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката

...
66,4% от пълнолетните българи не очакват значителни промени в политиката
Коментари Харесай

Галъп: 66,4% не очакват промяна след ротацията, но само 30,9% искат нови избори

66,4% от пълнолетните българи не чакат обилни промени в политиката на новото държавно управление след ротацията, а 18% чакат. Останалите не могат да дефинират. Това сочат националнопредставителни данни на " Галъп интернешънъл болкан " от проучване, извършено сред 11 и 19 януари " лице в лице " измежду пълнолетните българи.

Междувременно, рутинният мониторинг на " Галъп интернешънъл болкан ", дали държавното управление би трябвало да подаде оставка и да се отиде на предварителни избори демонстрира, че сходни вероятности не се употребяват с поддръжка измежду болшинствата: 34,2% са " за " оставка, само че 41,4% са " срещу ". Останалите се двоумят.



Избори в този момент наподобяват напълно нежелани. 30,9% са " за ", на 48,4% " срещу ". Останалите се двоумят. Агенцията следи тези индикатори месец след месец и към този момент те демонстрират по-скоро отмалялост от непрекъснатите политически промени и избори в миналите няколко години.



Доверието в държавното управление обаче остава ниско: 22,2% имат, само че 67,7% нямат доверие. Останалите не могат да дефинират. Това е неприятна на фона на последните десетилетия картина, даже и да не е изключение. И демонстрира, че има сериозна ниша за други възможности.

Изследването е по поръчка на Българска национална телевизия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР