650 000 българи ще отидат на курорт в планината, показват

...
650 000 българи ще отидат на курорт в планината, показват
Коментари Харесай

650 000 българи ще отидат на курорт през зимния сезон

650 000 българи ще отидат на курорт в планината, демонстрират данни в проучване на " Тренд " за вестник " 24 часа ". 79% от българите обаче не възнамеряват да почиват, а при 69% е поради финансова неспособност. Гости по тематиката в утринния блок на Българска национална телевизия бяха Румен Драганов от Институт за оценки и разбори в туризма и Анастас Стефанов от социологическа организация " Тренд ".

Според Драганов българите осъществят годишно 18 млн. броя пътувания, 2 400 000 броя ще са единствено през зимата. Въобще не сме в обстановка, че българите не пътуват, разяснява Драганов. По думите му приблизително на ден ще пътуват по 26 000 души. Има обаче хора, които в действителност нямат благоприятни условия, сподели Драганов и предложи концепцията за въвеждането на ваучери за здравна предварителна защита в СПА курортите у нас, защото огромна част от легловата база остава незаета.

Анастас Стефанов разяснява, че България е желана за туризъм през зимата от българите. По думите му зимният туризъм може да се разшири към тези, които обичайно не практикуват зимни спортове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР