650 000 българи са прекарали лятната си отпуска на море

...
650 000 българи са прекарали лятната си отпуска на море
Коментари Харесай

650 000 българи почивали в Гърция през лятото

650 000 българи са прекарали лятната си отпуска на море в Гърция. Това съобщи шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, написа "Монитор ".

5,8 млн. са непознатите туристи, посетили страната ни до момента, сподели Румен Драганов. Според него до 25 на 100 е нарастването на културния туризъм в градовете ни.

Над 58% са туристите от страни от Европейски Съюз, почивали в България, разясни той и добави, че една от аргументите за огромния интерес към страната ни са проблемите в южната ни съседка Турция.

Руските туристи у нас тази година са по-малко за сметка на немските, заяви още Драганов пред БНР. От слаб туристически сезон тази година обаче се оплакаха търговци от Несебър. Въпреки маркирания растеж на туристи, почиващите чужденци у нас не са платежоспособни. Като всяка година и тази туристите бяха доста, а парите, които похарчиха – малко, по тази причина бяха жигосани като небогати туристи от търговците в Несебър. Не можахме да си платим наема. Хора има доста, само че небогати. Пълно е с чехи, поляци и сърби, а те не купуват. Трябва да има германци, англичани, норвежци, словаци, разясняват търговците.

Очакванията на заетите в сектора са за мощен есенен сезон по южното ни Черноморие, защото сега почивните бази са цялостни. Цените са се намалили сред 20 и 40 на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР