65 % от гражданите на Франция са недоволни от работата

...
65 % от гражданите на Франция са недоволни от работата
Коментари Харесай

Две трети от французите смятат Макрон за лош президент

65 % от жителите на Франция са недоволни от работата на президента Еманюел Макрон. Това сочат данните от последното социологическо изследване за Радио Суд (Sud Radio) Нюз, представено от БГНЕС. През април 2018 година този % бе 58.
63 % от интервюираните считат, че президентът не е извършил обещаното в предизборната си акция, а 72 % не са удовлетворени от подхванатите ограничения за възстановяване на покупателната дарба на популацията.

Едва 35 % от французите утвърждават дейностите на президента.

Броят на тези, за които президентът не е извършил предизборните си обещания, се е нараснал с 20% спрямо 2018 година Положително правят оценка дейностите му по отношение на Европейския съюз 56 % (с 11 % по-малко от 2018 г.), битката срещу тероризма – 48 %, построяването на „ положителен облик на Франция пред света " – 46 %.

Само 28 % от французите утвърждават политиката на Макрон във връзка с покупателната дарба на популацията, 26 % утвърждават пенсионната промяна, а 24 % – политиката за надзор над имиграцията.

На въпроса за личностните черти на президента 69 % считат, че „ авторитаризмът” може да характеризира неговата персона като „ добра”, 58 % са на мнение, че „ има авторитет”, 50% са сигурни, че „ знае накъде отива”. 30 % от французите го разказват като „ справедлив”, а 24 % го считат за „ непосредствен до френските проблеми”.

Нито един от интервюираните не си прави заблуда, че различен политик би се справил по-добре от Макрон.

Анкетираните слагат Марин Льо Пен на второ място по утвърждение след президента.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР