65-годишният Йордан Начев от село Бистрица изкачи заедно с голяма

...
65-годишният Йордан Начев от село Бистрица изкачи заедно с голяма
Коментари Харесай

Йордан от Бистрица изкачи връх Арарат заради благотворителна кауза ВИДЕО

65-годишният Йордан Начев от село Бистрица изкачи дружно с огромна група българи – връх Арарат 5165 м. На 3 септември в 7.39 часа те развяха българския трикольор на най-високия връх в Турция.

Той се намира в Североизточна Турция, на 16 км. западно от Иран и 32 км. южно от Армения. Състои се от Голям Арарат – с височина 5 165 м и Малък Арарат – 3 914 м.



Има към 30 ледника. Представлява заснежен конус на смълчан вулкан. Според историята на това място се е спрял Ноевият ковчег след Големия потоп.

Йордан Начев потегля на това премеждие с благотворителна идея – в поддръжка на акцията за създаване на лечебен център за деца с проблеми в развиването и връзката.



„ Всяко дете заслужава история с бъдеще “, е мотото на съдружие „ Седем истории “, което стои зад концепцията и което алпинистът поддържа. Йордан е пенсиониран локомотивен ватман, разпален алпинист и планинар.



Йордан Начев е вторият човек, който се включва по този метод в идеята за обезпечаване на подобаваща среда за деца с аутизъм. През месец юли Христо Янев изкачи връх Монблан със същата благотворителна цел.

Ако желаете и Вие да помогнете може да го извършите посредством sms на 17 777 DMS SEDEM, както и да посетите уеб страницата на „ Седем истории “ за повече информация.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР