65-годишният Венцеслав Василев ще лежи 13 години и 4 месеца

...
65-годишният Венцеслав Василев ще лежи 13 години и 4 месеца
Коментари Харесай

Тежка присъда за убиеца от Лагера


65-годишният Венцеслав Василев ще лежи 13 години и 4 месеца в пандиза за убийството на жена си Елена в столичния квартал "Лагера ". Присъдата е на Софийския градски съд.

Наказанието е понижено с 1/3 поради самопризнанията, които той направи. Освен за жестокото ликвидиране на жена си, той е наказан и за това, че стрелял по нея с противозаконен револвер. Съдът уточни, че разстрела на Елена е заплашил и други хора, които са били в заведението в "Лагера ".

Василев е наказан да заплати и общо 500 хиляди лева кръвнина на двете си дъщери - Дария и София.

"Съжалявам за унищоженото семейство. Съжалявам, считам, че съм показал нелепа и човешка горделивост ", сподели пред съда Василев, разстрелял с 5 патрона обществено жена си на 18 август предходната година.

Той призна виновността си в прочувствена тирада и описа пред съда за първата си среща с бъдещата му брачна половинка Елена през 2014 година, когато тя отишла да кандидатства за работа при него. От думите на Василев се разбра, че той протегнал ръка на живота й, тъй като тя желала да го лиши от бащинство на двете им дъщери.

Той изпаднал в потрес, когато чул думите: "Ти нямаш деца " и тогава стрелял против нея.

Василев, който е търговец на хранителни добавки, от години имал проблеми с жена си, като й посягал и я заплашвал, че ще я убие. Заради непрекъснатия тормоз, на Василев било неразрешено от съда да доближава на 100 метра жена си, само че това не го спирало.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР