64% от хората по света използват интернет през 2024 г.

...
64% от хората по света използват интернет през 2024 г.
Коментари Харесай

5-те дигитални шопинг тенденции през 2024 г., които променят бизнеса завинаги

64% от хората по света употребяват интернет през 2024 година Това са 5,2 милиарда души. Само преди десетилетие броят на онлайн потребителите е бил на половина. Как наподобява „ цифровият потребител " през 2024 година За да разберем, надникваме в последното изследване на Еuromonitor International – компания с 50-годишен опит в пазарните разбори, която оперира на няколко контитента.

Ежегодният отчет на компанията изследва петте водещи трендове за цифрово извършване на покупки, които ще предефинират търговията в идващите 12 месеца.

Някои от трендовете, включени в осмото издание на този отчет, засягат тематики като генеративния изкуствен интелект (ИИ), кръговата търговия, така наречен онлайн бюджетни хакове, известната обществена мрежа TikTok и връщането на артикули.
Интуитивна електронна търговияИкономията TikTokОнлайн „ надхитряване " „ Кръговата " електронна търговия 2.0Обновени връщания
Разглеждаме5-те съществени трендове, от които всеки бизнес може да почерпи просветление.

1. Интуитивна е-търговия
59% от цифровите консуматори по света показват, че, желаят единствени по рода си артикули и услуги19% настояват, че избират по-персонализирано извършване на покупки
Нарастващото въздействие на цифровите канали оказва напън върху фирмите да подобрят онлайн преживяването. Това става допустимо с помощта на разрастващите се тактики за събиране на данни и нововъзникващите технологии - от виртуалната действителност (AR), през интернет на нещата (IoT -технология, която мери и дава информация за физически параметри и обекти от живата среда) до генеративния ИИ.

Тези софтуерни достижения към този момент трансформират онлайн извършването на покупки, което води до по-интуитивно преживяване.

Генеративният ИИ е една от основните технологии зад тази смяна. След като бе пуснат в края на 2022 година, той бързо се издигна до третия най-въздействащ инструмент през 2023 година, като заетите в областта на технологиите и търговията на дребно са най-ентусиазирани от резултатите му.

Като значима функционалност за извършване на покупки от ден на ден се преглежда персонализирането.

Предизвикателството тук е, че разрастващите се политики за дискретност вършат по-трудно извличането на потребителски данни, нужни за въпросното персонализиране.

Освен това браузъри като Chrome, Safari и Firefox към този момент лимитират способността на марките да употребяват " бисквитки " на трети страни за събиране на персонални данни. Това значи, че нуждата от данни, събрани непосредствено от консуматор, се е трансформирала в нужда във взаимоотношенията клиент – бранд. Сега марките интензивно търсят нови способи за стимулирането им.

В резултат на това възходящ брой търговци на дребно, марки и хотелиерски оператори премислят стратегиите си за преданост. Те оферират на потребителите повече в подмяна на техните данни. Някои компании приспособяват тактики за игровизация в потребителските прекарвания, с цел да привлекат хората да споделят за тях.

Дори видимо неочакваният напредък на медийните мрежи за търговия на дребно се корени в нуждата марките да получават повече данни от първа страна.

Търговците на дребно имат и съхраняват този тип информация, а други разрешават на партньорски марки да имат достъп до тях.

75% от експертите в развиването на марки разпределят разноските си в тази област. Този продан на данни също по този начин разрешава на търговците на дребно да монетизират своята информация за купувачи, като дейно основават нов поток от доходи във време, когато бизнес моделът на едро е заплашен.

С тези нови източници на данни на разположение, доста компании се обръщат към генеративния ИИ. С това те си подсигуряват, че ще се възползват от опциите на технологията, с цел да отключат обилие от данни, с което да тласнат цялостното извършване на покупки.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР