64-годишният Стивън Падък, който в неделя изби 59 души и

...
64-годишният Стивън Падък, който в неделя изби 59 души и
Коментари Харесай

Стрелецът от Лас Вегас бил мултимилионер

64-годишният Стивън Падък, който в неделя мазета 59 души и рани над 500 в Лас Вегас, е бил мултимилионер, заяви Washington Post като се базира на брат му Ерик.
Според него, стрелецът натрупал положение като влагал пари в недвижима благосъстоятелност. Нямал никакви финансови и душевен проблеми, както и проблеми с алкохол или опиати.
„ Не знаем нищо. Ако ми бяхте споделили, че на Земята е паднал метеорит, щях са отвръщам по същия метод. В това, което той направи, няма никакъв смисъл, за това нямаше никаква причина”, сподели Ерик Падък за изданието.
Стивън Падък играел видео покер. Ерик сподели, че един път брат му се обадил да му каже, че спечелил от игрален автомат 40 000 $.
„ Това е просто човек, който играе видео покер, пътува на круизи и яде бурито в сладкарници за мексиканска храна. Няма никаква връзка с политиката, за която да знаем, нито с религия”, уточни Ерик Падък.
Близки до следствието източници оповестиха, че Падък е имал особено устройство за автоматизирана пукотевица. Той имал два специфични приклада, които дават опция за автоматизиран огън единствено с едно натискане на спусъка, без да се постанова смяна в структурата на оръжието, съобщи БГНЕС.
Специалните съоръжения за пушки разрешават да се заобиколят рестриктивните мерки за продажба на изцяло автоматизирано оръжие, въведени в Съединени американски щати през 30-те години след „ гангстерските войни”.
Падък откри огън от балкона на хотелската си стая в „ Мандълей бей” на 32-ри етаж. При обиска в стаята му са открити 23 огнестрелни оръжия. Падък се самоуби преди идването на полицията.
При обиска в дома на Падък в Мескит са открити още към 20 оръжия, както и електронни устройства и взривни материали. Собственици на локални оръжейни магазини споделиха, че Падък е купувал оръжия от тях по всички правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР