64-годишният делтапланерист Румен Иванов е загинал, след като двигателят на

...
64-годишният делтапланерист Румен Иванов е загинал, след като двигателят на
Коментари Харесай

Отказал двигател причинил смъртта на 64-годишния пилот

64-годишният делтапланерист Румен Иванов е умрял, откакто моторът на пилотираната от него машина е отказал, заяви към момента непотвърдената информация шефът на Специализираното звено за следствие на авиационни събития към Транспортното министерство Христо Христов. Пилотът почина на място край село Юлиево, покрай Мъглиж.

"Пилотът е управлявал мотоделтапланер, като е изпълнявал полет за торене на аграрни култури. При спешно кацане машината се е блъснала в дърво и се е сринала ", добави Христов. Машината е паднала в равнища край село Юлиево.

Следователи от Националната следствена работа в София поема следствието на авиокатастрофата.

Сигналът за нещастието е подаден тази заран към 9 часа, оповестиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. Все още се оглежда мястото на произшествието. Разпитват се и очевидци, като се конфискувани документи за техническото положение на делтапланера и други документи от компания "Авио дизайн ", чиято благосъстоятелност е разрушилата се машина.

Румен Иванов е извънредно умел и пилотира от близо 40 години. Той е един от създателите на делтапланеризма в България и притежател на най-голямата фабрика за произвеждане на делтапланери в страната, които продава по целия свят. Бил е ръководител на Казанлъшкия клуб по делтапланеризъм още преди 1989 година. Изключително акуратен, инструктор - водач делтапланерист, който образова десетки водачи на година, споделят още негови сътрудници, които към момента не могат да одобряват тежката загуба.

„ Той е бил инструктор и е обучил доста водачи. Освен това е бил и производител на леки летателни средства и експерт в конструирането им. В авиацията и най-големите експерти позволяват неточности, едни от неумение, а други при прекомерно доста огромно самочувствие “, акцентира Христов.

Румен Иванов е бил "Румен от дълги години се занимаваше с делтапланеризъм. Той е един от най-опитните в България, бил е и инструктор по хвърчене.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР