64-годишен варненец е установен да шофира в града в нетрезво

...
64-годишен варненец е установен да шофира в града в нетрезво
Коментари Харесай

Районен съд – Варна наложи наказания на трима водачи за шофиране след употреба на алкохол

64-годишен варненец е открит да кара в града в нетрезво положение лек автомобил „ Мерцедес “ на 13 декември предходната година. Установената в тестът на лидера алкохолна централизация е била 1,78 промила. В бързо производствоза съответното действие съдът утвърди съглашение, с което на подсъдимия беше наложено наказване от 3 месеца отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, както и отнемане от правоуправление за период от 10 месеца.

Общо наказване в същите параметри получи и различен 37-годишен лидер. Той е бил спрян от полицейски автопатрул на 18 ноември 2022 година в Приморски парк във Варна. Оказало се, че ръководи лек автомобил „ Опел “ в нетрезво положение с алкохолна централизация от 1,54 промила, като освентова е карал в периода на изтърпяване на насилствена административна мярка за краткотрайно лишаване на свидетелството му за ръководство. Делото завърши през днешния ден с реализирано сред страните и утвърдено в правосъдна зала съглашение с самопризнание на виновността. За всяко от действията – по член 343 б, алинея 1, както и по чл.343в, ал.3 от Наказателен кодекс, бяха избрани обособени санкции. 37-годишният обвиняем би трябвало да изтърпи най-тежкото от тях – 3 месеца отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години, като също в продължение на 10 месеца ще бъде лишен от право да ръководи МПС.

Отново по силата на утвърдено съглашение с признание на виновността, съдът осъди 28-годишен недееспособен лидер, засечен зад кормилото на товарен автомобил „ Ситроен “ на 17 декември предходната година по бул. „ Цар Освободител “ да шофирас централизация на алкохол в кръвта си от 2,38 на хиляда. В бързо производствона подсъдимия беше наложено наказване от 6 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Тримата подсъдими са неосъждани досега. Одобрените от съда съглашения са дефинитивни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР